Educatie

Toate bijuteriile disponibile pe site-ul Venda Jewelry sunt facute in totalitate din argint 925.

Pentru colectiile noastre, am selectat atat modele clasice, cat si inovatoare, pentru a satisface o varietate mare de gusturi in materie de bijuterii. Speram ca ponturile de mai jos sa va ajute de aici inainte sa identificati calitatea bijuteriilor din argint.

 

Pontul cumparatorului

Standardul pentru bijuterii de argint de o calitate ridicata, este aliajul de argint cunoscut sub denumirea de „sterling silver”. Acest aliaj este compus din peste 90% argint pur, amestecat cu un alt metal, pentru a-i oferi durabilitate si rezistenta.

 

Argint 925

Argintul pur este un metal relativ moale, forte maleabil, si foarte usor de stricat; de aceea este cel mai adesea combinat cu alte metale pentru a rezulta un produs mai rezistent. Denumirea comerciala a celui mai popular dintre aceste aliaje este „sterling silver”, format din 92,5% argint pur si 7,5% cupru.

Desi orice metal s-ar potrivi pentru a inlocui cele 7,5 procente din aliaj, studiile au demonstrat ca cel mai bun companion al argintului pur este cuprul, care imbunatateste duritatea si durabilitatea metalului fara a-i afecta culoarea frumoasa.

Cantitatea de cupru adaugata in aliajul „sterling silver” fiind atat de mica, are un efect aproape insignifiant asupra valorii metalului. In schimb, pretul bijuteriilor din aliaj de argint este influentat de munca pe care o implica realizarea acestora.

Ingrijire

Cu o ingrijire adecvata, bijuteriile din argint pot rezista o viata. Pentru a minimiza zgarieturile si deteriorarea, depoziteaza bijuteriile din argint fie in pungute de plastic cu fermoar, fie in compartimente separate ale cutiei de bijuterii astfel incat sa nu intre in contact cu aerul atunci cand nu sunt purtate. Evita expunerea bijuteriilor de argint la chimicalele aflate in produsele de curatenie atunci cand folositi clor sau amoniac, sau in apa cu clor din piscina atunci cand innoti. Aceste chimicale pot deteriora argintul

Intretinere

Prin curatarea regulata a argintului, poti preveni oxidarea acestuia. Oxidarea reprezinta matuirea argintului, respectiv pierderea luciului acestuia si se manifesta atunci cand argintul reactioneaza cu sulfuri sau hidrogen sulfurat. Pentru curatarea argintului, foloseste solutii si accesorii speciale pentru acest procedeu. Matuirea argintului este cel mai usor de curatat in momentul in care observi primele semne ale aparitiei.

Desi purtarea frecventa a bijuteriilor de argint este cea mai buna modalitate de a preveni matuirea, curatarea regulata va mentine luciul si stralucirea metalului.

 

Trei metode de a afla masura inelului

Ai nevoie de ajutor pentru a afla masura inelului care ti se potriveste? Descarcand PDF-ul nostru ai la dispozitie 3 metode pentru masurarea inelelor. 

 

Birthstone