Clientul Venda Jewelry poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

Coletele prezinta deteriorari severe

Produsele au fost livrate / facturate gresit

Produsele prezinta defecte de fabricatie

Produsele au marimi eronate fata de cele comandate de catre Client

"Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 (zece) zile lucratoare de la primirea produsului." De asemenea, in conformitate cu art. 7 alin. 1 din OG 130/2000, "Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 10 (zece) zile lucratoare de la data primirii produsului/produselor, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. In acest caz, cheltuielile directe de returnare a produselor vor cadea, conform legii, in sarcina Clientului."

Clientul se obliga sa notifice Venda Jewelry, intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail, telefon, etc.) in termen de maxim 10 (zece) zile lucratoare de la primirea produselor si/sau serviciilor.

Clientul care a notificat Venda Jewelry conform alineatului de mai sus, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 10 (zece) zile lucratoare, in caz contrar, Venda Jewelry considerand cererea nefondata/invalida si poate refuza returul.

Clientul este obligat sa returneze produsul catre Venda Jewelry in exact aceeasi forma de ambalare in care a intrat in posesia produsului (a fost livrat produsul), inclusiv ambalajul original al acestuia (cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit).

Venda Jewelry poate sa refuze produsele returnate de catre Clientii sai, daca returul se incadreaza intr-unul din cazurile prevazute in continuare, fara ca acesta din urma sa pretinda daune-interese sau despagubiri:

In cazul inlocuirii produsului achizitionat cu un alt produs avand alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 4

In cazul in care cererea de returnare pentru oricare din situatiile prevazute in art. 1 are data de expediere a notificarii intentiei de returnare care depaseste termenul de 10 (zece) zile lucratoare prevazut art. 5, calculat din ziua lucratoare imediat urmatoare datei contractului onorat

In cazul in care se returneaza un produs avand ca motivatie una dintre situatiile prevazute in art. 1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit)

Pentru clarificare, in situatia in care Clientul notifica intentia de denuntare unilaterala a contractului conform art. 1 situatie care atrage obligatia din partea Venda Jewelry de rambursare a sumelor platite de catre Client in termen de 30 de zile, termenul mentionat va deveni scadent incepand cu data in care produsul a fost receptionat de Venda Jewelry si nu de la data la care Clientul a transmis catre Venda Jewelry intentia sa de denuntare.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului.

In cazul inlocuirii produsului cu unul avand marimea nou comandata, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art. 3, iar Venda Jewelry nu dispune de un produs corespunzator pentru inlocuire, acesta va oferi clientului contravaloarea produsului.

Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client exceptie facand situatiile prezentate la art. 1, 2, 3, precum si in cazul lipsei conformitatii conform art. 1., situatie in care Venda Jewelry va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul, livrarii unui/unor produs(e) necomandat(e), cheltuielile de returnare sunt in sarcina Venda Jewelry.